BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 29 January 2011

Owh cuti sudeh bermula......

lama x hupdatee blog nie kan uolssss.......
bkn apa dua tiga hari nie 
g menghupdate di blog satu lagieh nie ha


al maklum lah kelas kitchen dah mula mingu nie
selepas dua mingu kelas tidak bole dijalankan 
dsbbkan mingu pertama kelas x conform lagi
mngu kedua supplier x hantar brg la
so mingu ketiga ini la baru start kelas
nie ha klas kitchen yg ak terlibat sem nie
kelas Pastry dan Cake Making
serta 
kelas Hotel Cookery 
yg harus ku tempuhi sepanjang Sem3 ini 
bersama2, 3 lagieh kelas
iaitu 
kelas F&B Operation Service (teori & practical)
kelas English2
serta
kelas Principle of Managment

pack giler la jadual yg ku tempuhi 
dah la dgn perangai sorang minah nie yg tergugat 
dgn kehadiran aku yg very the vavavommm nie kan
apa salah ak kalo org dah easy going dgn ak

kalo ak pendiam kata ak sombong la apa la
kalo ak baik kata ka nerd la sopan sgt la
kalo ak sosial kata ak liar la 
kalo ak peramah kata ak mulut puaka la
kalo ak terover reacting kata ak mengedik la 
susa la kalo nak fikir perasaan org lain je
ak adalah ak dan ak x meniru sesiapa

accept me as who I am
want to be friend with me come to me
does't want to be friend with me, just get hell out from me
it's easy right peeeepsss.....

mintak maaf la sgt2 sebab kalau kehadiran ak buat sesiapa terancam 
dgn takhta @ diri @ kedudukan yg korang pegang selama ini
ak dtg dgn cara baik kott
tak hingin ak nak  merampas apa2 dari ko la wei
ak ada prinsip ak sendiri
dan ak x pernah lupa asal usul ak la

.................................

dah lpakan pasal hal tadi 
buat ak tension2 je 

kelas P.O.M hari Jumaat seperti biasa la kan
lecturer ajar mmg x pernah nak faham la kan
ajar syok sendirik je la kan
terpaksa la balik rmh belaja balik apa yg dia ajar
siap kata dua mingu lps kata mingu lps nak buat kuiz
lps tu mingu lps kata mingu nie nak buat kuiz
lps tu mingu nie ckp kata lps Sem Break + Raya Cina
sbb katanya Quiz nak cover utk chapter 1 - 3

ak pon penin apa yg ak tulis sebenarnya

................................

hari ini dgn rasminya Cuti Sem Break + Cuti Raya Cina bermula
seminggu je ye wahai rakan UniRazak sekalian 
jgn lebey2 nak extend cuti yeee

kata nya cuti kan utk berehat dan merehatkan diri
tetapi
kerja2 tambahan dan assignment ttp ado
sama ja cuti dgn x cuti kalo mcm tu ye idak???

tapi sbg pelajar uni mmg mcm nie la kan 
cuti je mesti ada je keje  yg terselit diberi 
kalo kuliah dah start pulak 
assignment la + presentation la + activity group la
 submit apa yg patut la
tp nak buat mcm mana kan 
hadapi je la kan 
ada lagi setahun lebey kat sini
smpi hujung tahun depan 
tempoh pengajian Dip. Culinary Art's
2010 - 2011  .......  2 1/2 tahun
sekarang dah hbs dekat setahun kott

....................................

kesinambungan dr cuti bermula tadi 
tadi ada satu kejadian yg mengejutkan 
housemate ak kena kacau dgn rumah tingkat atas blok B
sbb kitorang ddk Pangsapuri Ridzuan di tingkat 17 blok A
waktu lepak + kawan ak perah baju dan sidai baju dkt balkoni
ada mat salehh ke apa ntah x pasti
 dr blok B rasanya tingkat 20 dok panggil2 dia 
dok shhut2 la, fuck la, hoi2 la, hai la
ak yg tgh ddk kat ruang tamu nie dah gelak2 terguling2 da
sbb ak bole nmpk orh tuh dok panggil2 kwn ak 
so malas nak layan kitaorg buat bodo je la 
apa la nak jadi ye skrg nie
lelaki sidai baju pon kena kacu dgn lelaki lain
x selamat betol la
apa dah x de pompuan ke kat dunia nie dia nak kacau

lps tu tuh rasa lapar la plak 
fikir nak mkn burger tp nak turun beli @ delivery je????
bkn Mcd delivery ok tp gerai burger tepi jalan pon dah ada delivery okies
last2 turun beli je la senang
lps beli burger trus lpk tepi kolam renang mkn burger
syiokkkk gilerrr la dgn angin yg menderu

Burger Double Special ( Rusa + Ostrich)
gambar diculik dr En. Google ye
x sempat nak snap sempat mkn x hinggat dunia
hehehehexxD...

balik rmh trus smbg blk on9 dan blog walking
esok dah nak blk rmh tersayung
k la dah pagi nie mcm nie
x tido2 lagieh kan
al maklumla mentang2 cuti kan
k la gtg peepps blogger

Salam Ukhwah
Arios Amigos
Assalamualikum

Monday, 24 January 2011

Karangkraf buat shooting kat kampus UniRazak.....

Seperti biasa la kan
hari nie ada klas teori F&B pagi nie dr 8.30 - 9.30 pagi
kejap je kann...
tp smbg lak dgn kelas praktikal F&B 10.00 - 2.00 ptg
lenguh kaki woo bila dah hbs shift praktikal
rasa mcm nak tercabut kaki nie
tp masik baik bole jln lagieh

dan yg paling terbaik adalah
KARANGKRAF buat shoot kat kafe hari nie
sepatutnya dak2 Hotel yg kena
tp ak dan geng Dca yg rembat credit tuh dr diorang 
sory ekk sbb kebetulan hari nie 
kami yg ada klas F&B Praktikal dan tuah kami la kot
maybe masuk majalah RASA bulan 5  nanti kot


terima kasih dkt Kak Laily
eh betul ke ejaan ak????
lantak arr
tp apa pun la 
terima kasih sekali lagi kerana memberi kesempatan kpd kami 
pelajar2 DCA Intake May 2011
untuk jadi cover majalah karangkraf 

Arigatล

esok pagi lak ada kls Pastry & Cake dgn Chef Asma

dgr kata esok buat pie 
apa2 pon x tahu la esok larat ke x kaki nie nak diri lama2 lagieh
tempuhi je la dgn penuh sabar je la
demi mencari dan menimba ilmu yg bermanfaat
ukt kesenangan masa depan

k la nak gtg
Salam Ukhwah
Arios Amigos
Assalamualaikum

lama x hupdate........

dah dkt seminggu x hupdate blog nie
bkn nye x nak update 
tp malas dan x de mood dan x tahu nak tulis apa

maklumlah sejak sem3 nie bermula
mcm2 da berlaku kpd ku
itu la ini la waklu la
mcm2 kerenah birokrasi yg diamalkan

Isnin ada kls teori n praktikal
Selasa kelas kitchen n language
Rabu masik baik off day
Khamis ada klas kitchen
Jumaat ada kls management

 tp sem nie mmg cpt giler duit ak susut dr dompet dan bank
mana x nye dah 2 - 3 kali seminggu pergi Sunway Pyramid
al maklumlah mentang2 rumah sewa dekat dgn Sunway
jalan kaki pon bole
paham2 je la kan, x kan g Sunway x blnja
paling sikit pon RM 20 - RM 30 tetap akn melayang
x msuk lagi bayar buku la, bayar tools utk kitchen la, rmh sewa, elektrik + air, 
mcm2 la n semuanya mengggunakan duit

Mingu lps 2 kali ak g Sunway
mingu nie lagi la sakan 
smpi 3 kali ak g sana
apa yg ak buat pon ak x tahu

First g sbb kls hbs awall nak mampos
Selasa yg membersakan
sementara nak tngu next class
kwn2 ajk g main bowling
tp dsbbkn malas nak baling bola
dan x nak menyebabkan tgn jadi skait
so g tgk wayang je la kan
citer Korea : Death Bell The Bloody Camp
betol ke ak eja??? lantak arr kalo x betul pon

Second g dgn sepupu ak 
mula2 just nak blnja dia breakfest
* al maklumlah Khamis lps kan cuti Thaipussam 
tp lps tu dia ajak singgah n tidur rmh dia
kebetulan kelas yg sepatutnye lec nak buat x jadi
so ak pon apa lagi 
dah la dah lama nak mkn steak
tp fikir blk x besh mkn sorang2 n mahal kat luar
so ak pon g la Jusco dgn dia beli barang2 utk msk Dinner
beli lamb, baby carrot, cauliflower, frankfurter
fresh orange dan mcm2 lagi laa
Alhamdulillah ak ada rezeki lebey sikit bulan nie
campur duit pt lagieh
maka terhasilah

~ Spaghetti Bolognese - Kak GG yg buat n bwk

yg nie baru ak yg masak dgn sepupu ak
~ Black Pepper Lamb
~ Cheese Frankfurter
~ Boiled Baby Carrot and Cauliflower

*sory gambar x de sempat x sempat nak ambk
mne x nye kan nak msk lagi, nak ambk gambar lagieh
dah la kamera handset rosak
grrrrrrrrrrr

mmg kenyang giler la dan dpt mkn ramai2
mak cik ak, sepupu2 ak, anak2 buah ak 
besh sbb semuanya hbs dan x tinggal sikit pon
suka bila tgk org mkn apa yg kita masak
dapat suatu kepuasan yg susah nak cakap


Third plak bru smlm (Sabtu) g lagi kat sana
teman housemate ak gunting rambut dkt APT Sunway
lps hbs tngu diorg x tahu nak g mana
dgn perut lapa giler sbb x mkn dr pagi
g la mkn kat Gasoline Sunway
sedap la jgak mknan dia 
berbaloi la dgn harga yg ditawarkan
balik ak sempat lagi beli ayam panggang dekat Jusco
sbb tahu blk jap g msti lapa blk
mmg jangkaan menjadi seperti yg dijangaka
smpi je rmh x smpi sejam
dah mula cari mkanan blk
masik baik ada ayam panggang
kalo x mula la korek maggi kat dapur

hari nie seharian tido  dan on9 je keje
x tahu nak buat apa sebab boring tahap gaban
x kan nak g Sunway lagi kot
giler ke hapa nak merayau kat sana tiap2 hari
dulu mula2 pindah Sunway giler excited nak g Sunway Pyramid
sekarang dah mcm boring n malas 
dulu dok KJ x de la boring sgt3 smpi mcm nie
ada je keje yg nak dibuat
tp kat Sunway mcm mati akal

lupa nak bg tahu satu hal lagieh nie'

Awak maafkan saya sebab x boleh nak bagi tahu perkara sebenar dekat awak, sebab saya pon x boleh nak jawab soalan yang awak tanya dekat saya, saya belum dapat kepastian lagi apa yang berlaku sebenarnya dekat saya, harap awak faham keadaan saya, awak pon tengok kan keadaan saya sejak awak jumpa saya balik, saya mintak maaf sangat2 kat awak sebab perkara nie.

ak pon x tahu apa masalah ak
tp Insyaallah x lama lagi dpt la jwpnnya
harap2 x de la apa2 yg elok berlaku kpd ak
ak sendiri bingung memikirkannya
mungkin Allah hnya nak menduga ak 
atau ak mmg betul2 ada penyakit????
xpe2 nnti ak g check dkt hospital 
utk tahu apa sbnrnye yg berlaku kat ak

k la terpaksa menidurkan diri ini
sbb pagi dah ada kls teori pkul 8.30 - 9.30
lps tu smbg lak dgn kls praktikal 10.00 - 2.00
perghh mmg terbaiklah esok 
masik baik lecturer sporting giler besh
x de la jd mcm klas managment
apa pon dia ajar ak x msuk
mcm dia ajr kerusi dgn meja je
ajar syok sendiri
dah la klas ptg Jumaat
nak tukar kelas dah x bole
perghhh seksanyaaa.....

Arios Amigos
Salam Ukhwah
Assalamualaikum

Sunday, 16 January 2011

Suddenly..........

Well you all can guess what I will post this times trough my post title
suddenly my tear drop without a reason
but when couple of minutes away 
i start to remember why I been like that

First:
Hidupku Hanya Kerana-Nya
Allah tidah mengubah selagi hambanya sendiri tidak mengubahnya
Pencarian yang membawa maksud pengorbanan 
Pengakhiran yang membawa kemanisan
Amin Ya Rabbal A'alamin 

Second:
I miss when I stay at Kelana Jaya before
all easy for me to do anything there
but here at Sunway is all damm hard
but both place have pro's n con's
but I love to stay at KJ even more

Third
Ya Allah ak bersedia walau apa pun yg bakal terjadi
ak menerima dgn redha dan pasrah di atas segala2nya
tetapi ak memohon kpdmu Ya Allah di atas dugaanmu
bantuilah hambamu ini menghadapi dugaanmu yg amat berat
sesungguhnya ak hanya hamba mu yg amat lemah dan x terdaya

sorry if I have to used Rojak Language in this post
cos my feeling feel like that right now
I'm so confused and does't know how to determined it
only Allah know what is going on right now
Allah can help me right now
Allah the one and the almighty 
Allah is everything

Salam

Saturday, 15 January 2011

1st week Sem3..... cont's

Salam bloggers
apa khabar semua???
harap2 sihat2 je la

saja je nak sambung post yg sblm nie
apa yg berlaku pada hari kelima sem3 nie
igtkan x de klas hari jumaat 
padahal siap dah mula kuliah lagi 
walaupun ddk barisan paling depan 
tp masih x paham apa yg lecturer ajar
dia membebel apa ntah 
tibe2 lpas tu dia tanya soalan pasal apa dia cakap
masalahnye kitorg nak jawab apa 
sbb
apa dia ajar pon kitorg x paham2
ish lecturer nie kan
tgk balik notes bole la paham jgak
dan yg paling best
mingu depan kelas kedua dia
da nak buat kuiz utk apa yg dia ajar mingu nie
What The Hack
biar betoi lecturer nie
da hbs kelas dia trus balik rmh 
berehat menenangkan fikiran yg berserabut mingu nie

.......

hari nie plak cume lepak2, On9 FB, tgk TV,
bgun pon lambat hari nie
dak2 housemate ada la ajak g Sunway Pyramid lagi kan, kan, kan 
tp malas dan penat so x ikut la diorg g sana
ak tinggal dgn senior ak je 
masing2 buat hal sendiri
td bru makan malam
sbb nak cover blk yg x mkn dr pg td
spt korang sedia maklum la kan
kat rmh sewa ak yg dkt Sunway nie
mmg susa nak cari mkn wktu siang
wktu mlm ok la
itupun bole la 
untuk mengenyangkan perut nie

dah ddk rumah sewa Sunway nie dkt sebulan lebey
baru tahu yg dkt bawa rmh nie 
ada kedai runcit, dobi, dan cc
kalo x sblm nie
kena g jalan jauh sikit 
utk hantar dobi dan beli topup dkt 7-E
skrg dah x payah kuar dr kawasan rmh sewa
jauh2 nak beli brg2 runcit tu semua
sbb semuanya
dah ada kat tingkat bawah rmh nie
tu la lain kali explore dulu habis2
apa yg ada dkt rmh sewa nie
salah sapa?
salah ak jgak la sbb x round2 kawasan nie
yg ak tahu
g kampus dan Sunway Pyramid je
sbb jarak dia lebey krg je
tp Kampus diutamakn utk study
hahahahahx

k la saja je nak bg tahu tu
nnti smbg lagi ya
sbb nak out dulu ada keje

Arios Amigos
Salam Ukhwah
Assalamualaikum

Thursday, 13 January 2011

what happening in new sem........

Assalamualaikum dan salam sejahtera

apa kabare semua bloggers
harap2 smua sihat2 dan dalam keadaaan yg baik
sbb skrg kan dunia yg mencabar
dan banyak yg tertekan dgn hidup seharian
x terkecuali jugak saya sekali

Pertama:

.
.
.

pasal Fb la kan

Owh No No No
It can't be happen
even I not addicted with fb
but I find a great friend's here
Fb reconnect us back
Please don't shut it down

konon2 je kan fb nak tutup 
tp sbnrnye bila diselidiki balik apa yg terjadi
Fb x akan ditutup
rasa2nya betul la kan x akn ditutup
hanya gimik je tuh
maybe ada pihak saja buat gossip
untuk org dtg blk kat diorg punya 
seperti 
Myspace, Friendster, Twitter, Yahoo Messenger, Window Life Messenger
dan banyak lagi la yg ada kat dunia online sekarang nie


.....

Kedua: 

.
.
.


pada malam AJL berlangsung 9/1/2011
yg dimenangi oleh Ana Rafali

dan housemate ak pon semua dah balik
x semua jgak la
dan ak malas nak turun beli makan 
so Alhamdulillah ada rezeki lebey
ak pon order je la Domino's Pizza
order je dan trus smpi depan pintu rumah
x payah nak jalan, tngu lif, turun naik bukit, 
dan masik baik housemate ak masih ada kupon
kalo x mmg mampos la nak order kan
ada kupon nie save sikit


~ Large NY Pepperoni 

~ Cinnastix / Breadstix

~ Spaghetti Bolognese

~ Sprite 

semuanya menggunakan 
kupon housemate ak 
just RM 45 je
ok la kan 
dari x de kupon harga dia lg mahal kot

.....

Ketiga:

.
.
.

kalau korg ada bce post yg sebelum nie
kawan2 ak dan housemate2 ak kata ak da berubah 
mmg betul ak da berubah 
disebabkan oleh satu kejadian yg terjadi kpd ku
ak x leh nak citer kat sini
sebab amat peribadi untuk diceritakan
tp biar je la ak srg je yg tahu kejadian tuh
dan knapa ianya merubah ak menjadi begini

.....

Keempat:

.
.
.

Sem3 ak sudah pon membuka tirainya Isnin lps 10/1/2011
pagi Isnin kelas di cancel kan sbb lecturer ak nye schedule clash
tp tibe Chef Dollah nak bg penerangan utk kelas mngu dpn
dan suruh berkumpul dkt Tutorial Room Faculty 
lps tu baru g CRM nak bayar sewa rmh 
 ramainye beratur mak ai panjannye berliku2
tp dah msuk separuh jalan dia kata kaunter pembayaran 
diubah ke ANNEX Hall
masik baik ak x beratur lagi 
kalo x sia2 je buang masa kat situ 
lps tu g ANNEX Hall,
penuh smpi kat pintu nak msuk
tp sbnrnye yg beratur tu semua utk urusan kaunter Faculty belah belakang Hall
tp diorg halang skali kaunter Pembayaran Universiti yg kat tgh2
beratur dr belakang smpi depan Hall
ak pon rimas ramai2 nie ak belah je dr situ blk rmh dgn housemate aka classmate 
sbb petang x de kelas

.....

Kelima: 

.
.
.

dah smpi rmh salin baju 
ddk nak lepak jap on9 FB
kawan ak lak ajk g Sunway Pyramid 
on First Day Sem3, 
g je la lagi pun bkn ada klas mngu nie

ak tnya housemate ak dia tnya ak blk
so last2 g jugak la sbb 
geng2 yg lain dah tngu kat sana
ala x jauh mne pon 
5 minit jalan kaki smpi 
jarak dr rmh sewa Ridzuan ke Kampus LCS dan Sunway Pyramid sama je
cuma Sunway Pyramid kena naik jejantas nak g sana
jumpa diorg kat MCD diorg tgh mkn2
lps tu jalan2 jap pusing2 Sunway 
disebabkan keboringan meklanda
g la tgk wayang citer 

Damping Malam kat TGV Sunway



tp sayang sebab yg lain semua bawak student card
ak dgn lg srg x bawak 
so ak dgn dia terpaksa bayar harga biasa

Student = RM 10 
Normal Price = RM 12

tp apa pun citer nie ok la
x seram mana pon 
just biasa2 je 
citer pengajaran supaya 
x ambik pendamping
sbb nanti keluarga akn merana 
dan x ramai pon dkt panggung hari tu 
ada la 5 baris kot termasuk kitorang 
kawan ak siap gelak2 lagi 
tgk citer nie
buat spoil mood je 
org baru nak ambk mood seram

.....

Keenam:

.
.
.

 Hari kedua Sem 3, - 11/1/2011

minggu nie kebanyakan kelas hanya ada briefings
tp kena g jgak la kan krg ada terlepas apa2 yg penting
nak update blog smlm tp x sempat, hari nie Insyaallah
Mulakan dgn senyuman dan doakan kejayaan bersama ye

Kelas Pastry & Cake bersama Chef Asma 
pada pagi nie biasa2 je
dia cume bg penerangan utk kelas mngu dpn 
dan dia sporting serta suke membebel je
x de peluang langsung kalo sapa2 nak mencelah ke apa
kelas hbs awl sbb x de apa nak buat
perghhhhhhh

lps tu g makan sarapan kat Memoria 
tempat biasa Sem 2 kitorg lepak2
makan2, lepak2, borak2, on9 Fb, 
al maklumlah dah sebulan masing2 x jumpa
sbb nak tngu kelas English ptg jap g pkul 2.30
lama nye kena tngu 10pg - 2.30
apa pon kna tngu jgak la kan

lps hbs kelas bru g Faculty nak tukar section 
igt nak pack kan jadual mcm Sem1 dan Sem2
tp sayang nye x boleh 
sbb clash dgn subject lain 
x nak kelas hari Jumaat
ptg plak tu kalo pg bole diterima jgak la kan 
tp nak buat mcm mana 
dah takdir dapat jadual mcm tu
redha je la kan
Allah lagi mengetahui

Jan-2011 Semester Courses

Monday  
08:30 AM -11:30 AM
HHD1143-Food and Beverage Service Operation
Tuesday  
08:30 AM -01:30 PM
HCD2053-Pastry & Cake
Tuesday  
02:30 PM -05:30 PM
UQF0123-English 2

Thursday  
01:30 PM -06:30 PM
HCD2154-Hotel Cookery
Friday  
02:30 PM -05:30 PM
BGD1013-Principles of Management



seperti yg krg nampak dkt jadual atas nie
ak x de klass hari Rabu 
mmg terbaik la 
kalo dulu Sem1 dan Sem2
kelas ak berderet Isnin sampi Khamis 
Jumaat smpi Ahad free 
tp sem3 nie x lagi da
tp ak dtg sini nak study 
bkn nak main2
so terima je la 

.....

Ketujuh:

.
.
.

hari kedua sem3 lagi sekali kwn ak ajk g main Bowling dkt Sunway
tp nie geng yg lain dari geng g tgk wayang pada hari Isnin
geng classmate je kali nie
mule2 just nak tgk diorg main je
last2 terjebak sekali apabila telah dipujuk berkali2
dan yang paling penting
yg menang bowling kena blanja
dan ksian pada classmate aka housemate ak 
sbb dia menang bowling 
kami x mintak lebey2 pon dari dia
cuma mintak blnja aiskrin Sunday Chocotops
pasrah je kawan ak keluarkan duit sbb kena blanja
lain kali join la lagi dan menang la lagi ye
kami suka sgt2
hehehehehehex..

hari Rabu plak ak cume ddk rmh sbb mmg x de kelas 
seharian ak tido sbb penat sgt 
dua hari berturut2 g Sunway Pyramid

(Khamis) kelas dibatalkan 
sbb brg2 untuk kelas kitchen x sempat nak order 
so mmg semua kelas start next week la kan
tp kelas Jumaat ptg nie x sure lagi mcm mana
tp for sure mmg x de kot
doa2kan je la

ok la dah lewat nie
ak pon dah ngantuk nie

Arios Amigos
Salam Ukhwah
Assalamualaikum

Sunday, 9 January 2011

........................... Gembiranyaaaaaa ...........................

Ya Allah gembiranya ak hari ini 
ak rasa lain sgt hari nie
ak rasa ak bkn ak 
ak rasa mcm baru dilahirkan 
ak rasa diawang2gan 
ak rasa apa sbnrnye nie
errrkk 
faham x apa yg ak tulis
kalo x faham
buat2 faham je la

.
.
.
.
.
.
.

Pertama: 

snrnya x de dalam agenda post nie spatutu nye
tp dah kebetulan tulis je la
kebanyakan dari house mate ak dah blk 
termasuk la ak nie
Safwan, Farhan, Sabri, Azril (ak la tu )
tngl lg 2org je g x blk lagi 
iaitu senior ak 
Shafiq dan Yusof
jap g smpi la kot diorg tuh
eh lupa srg lagi 
Azli Hakim 
jgn marah ye awak
hehehehehehehexxx

.
.
.
.
.
.
.

Kedua:

Nie la agenda sbnrnya knapa ak bembira sgt2
sbb kawan baik, rapat, setia
x de lebey2 ye
yang slalu sgt buat ak gembira sgt2
dan slalu muncul
pada waktu yg tepat
utk menceriakan ak
walaupon 
hanya dgn menghantar sms
ke handphone ku

kalo krg dah bce post yg lps2 
krg mesti dah tahu siapa kah gerangan 
si dia nie kan
meh sini ak terus terang je la
malas nak berteka teki nie

.
.
.

Dalila Balqis aka Dila aka Dyla
* yg belah kanan ye
yg pakai tudung Pink tu
yg dah besa panjang tu
bkn yg kecik yg belah kiri tu ye
.
.
.

sbb ak gembira double triple trilion hari nie adalah sbb
hari nie dia pngl ak lain dr yg lain
ak pon terkejut sgt2 
x pernah2 di pngl ak mcm tu
tp ak ska sgt2

dia pngl ak Az (Azril)
dan 
ak pngl dia Dila (Dalila)

dia kata pendek sng nak sebut 
tp masih x lari dari nama sbnr ak ye

dia slalu mintak tlg dkt ak 
dan 
ak dgn senag hati nye akn tlg dia
jika ak tahu la
jika ak x tahu ak mintak maaf dkt dia
sbb ak x leh nk tlg

ak rasa dgn tolong menolong nie la
yg merapatkan lagi persahabatan kami berdua

dia slalu bg kata semangat dkt ak jika ak dlm ksesusahan atau kesakitan 
dia suruh saba, mkn ubat, dan mcm2 la

*tp ak jenis yg x suka mkn ubat DRUG2 nie
ak ska ubat HOMEOPATI 
sbb dia semulajadi
sedap la jgak
dan tidak merbahaya
dan x ada kesan sampingan

.......
mne ada ubat yg mkn trus baik kan
kalo tak, x de la penyakit kat dunia nie
mentaliti msayarakat skrg ialah 
nak mkn ubat trus baik 
dan x payah nak beli2 dua tiga kali 
lagi satu nak yang murah je
yg mahal x nak 
dia x pandang g murah tu berkualiti atau x
kalo mahal dia ckp bkn2 la plak
dunia oh dunia 
apa la yg ak merepek dari post sbnr nie
.......

meh kita kembali ke post yg asl
muka dia sweet sgt2
baik, pendiam, sopan, suka bantu 
dan banyak lagi lah utk digambarkan
dia 
x mcm banyak gadis dan kawan perempuan lain yg pernah ak kenal 
dia lain dari yang lain 
sbb tu sekarang kami jadi kawan yg paling rapat 
ramai yg salah anggap 
mengenai persahabatan yang terjalin di antara kami
diorg igt kami pasangan kekasih
kdg2 malas dah nak layan 
sbb malas nk terangkan
hahahahx

.......
walau apa pon ak harap persahabatan kami akn kekal 
smpi akhir hayat dan akhirat nnti 
Insyaallah dgn izin ALLAH SWT
kerana dia lah yg 
MAHA SEGALA2NYA
.......

.
.
.
.
.

sejak satu detik pada satu hari

*sbnrnya baru je terjadi pada tahun ini
dan bulan ini jgak

hidup ak trus berubah semuanya
ak seakan2 diberi peringatan oleh NYA
untuk ak berubah menjadi lebih baik
untuk ak meninggal kan segala kisah silam 
yg pernah ak lalui dan lakukan sebelum ini
untuk ak bertaubat dari segala dosa yg pernah ak lakukan selama ini
x kira kecil atau pon besar
ak masih mencuba untuk berubah 
sikit demi sikit
ak x boleh nak lakukan trus semuanya dalam sekelip mata
mmg la Hidayah yg Allah turunkan dlm sekelip mata
kpd hamba nya untuk mereka berubah
tp 
dia tidak memaksa hamba nya untuk berubah dalam sekelip mata
ak pasrah dan redha dgn apa yg telah jadi kpd ku selama ini
mungkin ini balasan dari Allah untuk ak sedar akn perbuatan ak 
dan cuba untuk perbaiki diriku ini

setiap kesalahan pasti ada balasannya
setiap penyesalan pasti ada ganjarannya
setiap perubahan pasti disukainya

Allah maha segala2nya
walaupun ak sering lupa dan alpa kpdNya
tetapi Alhamdulillah 
sbb dia slalu tolong dan igatkan ak kpdNya
dia bantui ak jika susah dan senang
dia permudahkan urusan ak 
dia beri rezeki kpd ku
dia slalu mendegar permohonan ak 

cuma ak je sebagai hambanya 
yg slalu lupa kpdNya 
dan lupa utk berterima kasih kpdNya

Insyaallah Ya Allah
ak akn igt peringatan mu
ak buat apa yg diperintahkan oleh Mu
ak akn tinggalkan larangan Mu
ak akn buat apa ug disuruh oleh Mu
ak akn berubah demi Mu 

ak redha dgn keputusan peperiksaan Semester Kedua ku

Sem2 RESULT: GOOD STANDING
Alhamdulillah tp kan result memuaskan je la
Sem1 - ada A dgn B
Sem2 - ada A, B dan C
Sem3 - x tahu lagi
Insyaallah berazam utk buat yg lebih baik sem akn dtg
Ya Allah bantuilah hamba mu ini menghadapi dugaan mu

ak tahu nie la akibatnya 
bila ak slalu lupa kpdNya
ak menyesal sgt2
dan ak berazam x akn mengulanginya
di semester ketiga 
yg bakal bermula esok hari

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim 
ak memohon kpd mu
ampunkan lah segala dosa2ku (kecil @ besar )
dosa kedua ibu bapa ku
kedua umi dan walid ku
seluruh ahli keluarga ku
jadikanlah ak anak yg soleh 
tidak melawan ckp mereka
lindungilah dan perlindungkan lah diri ku di dunia dan akhirat
berilah kesihatan yang baik kpd ku
permudahkan lah perjalan ku di dunia dan akhirat
permudah kan lah untuk ak menghadapi dugaan mu Ya Allah
murahkan la rezeki ak 
untuk ak menolong diriku, keluargaku, kawan2 ku dan seluruh Umat Islam
permudahkan lah untuk ak menimba ilmu mu Ya Allah
sesungguhnya 
kau Maha Segala2nya Ya Allah 

Amin Ya Rabbal A'lamin

Arios Amigos
dan 
Salam Ukhwah
Assalamualaikum